Monday, 18 June 2012

Sakitnya Rasa Hati ini apabila "BEST FRIENDS" kita MENIKAM kita dari BELAKANG :'(



PEACE YO ! ^,^

Hello readers ! Korang sehat ke ? Harap korang sehat2. Lama dah rasanya tak update blog. Biasalahkan, sibuk dengan persekolahan.. Hari ini Free untuk update blog. Nak update blog pun mesti ikut "MOOD", kalau tak ada Mood memang malas sangat kita nak update blog nie~ Ok, back to the point ! Ada tengok tak tajuk saya hari ini ? Adakan.. Good.. :D "BEST FRIENDS", siapalah kat dunia ini tak ada " BEST FRIENDS" ..semua orang ada tapi tak semua SETIA. MAcam situasi saya sekarang ini, "BEST FRIENDS" saya sendiri yang menikam saya dari belakang. Korang boleh rasa tak betapa SAKITnya HATI korang apabila korang dapat tahu yang "BEST FRIENDS" kita ini menikam kita ari belakang. SAAAKKKIIITT yang teramat ! Ya Allah.. Tiba-tiba je air mata saya menitis di sekolah tadi. Kenapalah AIR MATA tu keluar buat orang yang tak perah menghargai kita ? BUAT APA ???! Saya ada lah seorang kawan ini, dia ini baik sangat & peramah. Yang seorang tu pun  baik, pernah melalui apa yang saya lalui sekarang ini. Mereka ini lah yang pujuk saya daripada menangis tadi . Mereka yang pujuk saya supaya saya tidak nangis. Saya pun tak tahu kenapa lah air mata tu tiba-tiba jak keluar. Hati saya pada waktu tu rasa nak MENANGIS puas-puas ! Supaya hati saya ni tak tanggung rasa sedih itu :'( "BEST FIENDS" saya itu menjelin tajam ke arah kawan yang pujuk saya tadi tu. Saya beritahu dengan dia, 'biasalah ya.. mun dah benci dengan orang..dakya akan benci bena2.. ' Tak tahu lah nak cakap apa lagi.. Saya pun sedih melihat sikap mereka. Saya pun banyak berubah disebabkan mereka. Dulu saya seorang yang pendiam tapi sekarang ini... Ya Allah.. Hanya Allah yang tahu. Saya tahu hal ini akan terjadi juga suatu hari nanti. Tapi nampaknya hal yang saya takuti selama ini telah pun terjadi. Ada pepatah mengatakan " KAWAN  yang paling RAPAT dengan kita akan menjadi MUSUH kita suatu hari nanti, dan MUSUH kita yang paling kita BENCI akan menjadi kawan yang paling dekat dengan kita". Kejadian hari ini menyebabkan saya sudah tidak percaya dengan ada perkataan "BEST FRIEND" dalam hidup .. 

*Moralnya : Berhati-hatilah memilih kawan, kerena kawan kita boleh binasa 
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner