Sunday, 25 November 2012

Tips : Cara untuk menghilangkan BLACKHEADS & WHITEHEADS



PEACE YO ! ^_^v


Hari ini Iyqa nak buat TIPS sikit , Tips untuk menghilangkan Blackheads dan Whiteheads ! Anda tahu apa itu blackheads dan whiteheads ? Haa ! Cuba anda lihat muka anda , ada tak (bintik hitam) blackheads dan ada juga (bintik putih-putih) whiteheads . Kawasan yang paling kerap ada blackheads dan whiteheads ni selalu nya banyak di kawasan hidung .


Kebiasaanya , ramai orang yang selalu memicit-micit muka mereka @ hidung mereka untuk mengeluarkan @ menghilangkan blackheads dan whiteheads ni . AWAS ! Jangan sesekali memicit-micit kulit muka anda untuk mengeluarkan blackheads dan whiteheads tersebut ! Sebab ia boleh berlaku jerawat yang anda sangat benci itu !


Sebenarnya ada cara yang mudah untuk menghilangkan blackheads dan whiteheads ni . Iyqa ada cuba , jangan main-main tau .


Ada dua cara berkesan yang CZ perolehi cara pertama ialah anda menggunakan produk COSWAY iaitu “BIOGLO CLEARPORE ” atau satu lagi cara dengan menggunakan "telur dan kertas tisu". Antara kedua-dua cara ni Cik Zai sarankan baik guna telur dengan tisu sebab tak menyakitkan dan kesannya woow memang hebat berbanding anda menggunakan bioglo.

Bioglo ClearPore

Korang tak tahu macam mana nak pakai telur dan tisu ?


  1. Potong kertas tisu kecil-kecil .
  2. Anda ambik telur putih letak dalam mangkuk . Ingat ! Telur putih  je , jangan ambik telur kuning .
  3. Lepas tu , sapukan telur putuh tadi ke muka anda dengan menggubakan tangan .
  4. Ambil kertas tisu yang sudah dipotong kecil-kecil tadi dan basahkan tisu itu dengan puth telur tadi . Tampal ke seluruh wajah .
  5. Tunggu sehingga kertas itu betul-betul kering . (Mesti betul-betul kering , kalau tak, tak menjadi pulak)
  6. Bila dah betul-betul kering , tarik kertas tisu perlahan-lahan dari wajah anda .

Ok ! Anda mesti gerun setelah melihat tisu yang anda tanggalkan sebab blackheads dan whiteheads bukan main banyak lagi terpacak dekat permukaan tisu . Eee , geliiii ..




Ni lah blackheads @ whiteheads setelah anda menggunakan tisu tadi .


Untuk kesan yang terbaik , anda mesti amalkan 2-3 kali seminggu .

SELAMAT MENCUBA ! :)


Tuesday, 13 November 2012

I'M BACK !



PEACE YO ! ^.^v

Hello guys ang girls yang cantik , handsome lagi menawan ! Korang sehat ke ? Dah makan ke ? *Iyqa ni banyak tanya lah pulak. Mestilah banyak tanya , sebab Iyqa lama dah tak bukak blog ni , banyak 'debu' kat blog ni . Haha , LOL ! 

Ok , nak cakap apa erk ? Blurr lah otak ni -.- . Nak cakap pasal CINTA , buat aku sakit hati je . Nak cakap pasal KAWAN , tak tahu nak cakap apa tentang mereka . Nak cakap pasal EXAM , boleh jugaklah kan . New entry nanti Iyqa nak update tentang kawan-kawan Iyqa . Iyqa nak cakap semua pasal mereka . Hee , nanti mereka marah pulak . Tak pelah kan sekali-sekala kena marah , rindu sebab lama tak kena marah oleh kawan 'LAMA' :') . Miss you a lot my friends !

Back to the topic *oh my english . Ok , Iyqa nak cakap pasal EXAM AKHIR TAHUN ! Huhu , kecewnye , Iyqa dapat no 5 ! Orang Cina ambik kedudukan Iyqa pada ujian pertama no 4 :'( . Kecewanya but it's ok ! Don't give up ! Iyqa mesti berusaha dengan lebih gigih lagi ! Jangan cepat mengalah ! FIGHTINGG !! Haha , lagipun exam tahun ni tak ada gagal punya , semua nya LULUS ! Yeah , yeah . Kertas mana paling susah erk ? Fikir jap , semuanya senang je mungkin ada beberapa soalan tu yang susah dan tidak dapat fikir -.- .

Cakap pasal EXAM , Iyqa suka EXAM Mathematics ! Suka sangat-sangat ! Dulu Iyqa tak suka Mathematics tapi sekarang dah suka ! Cikgu yang ajar Iyqa tu memang cool gila . Suaranya yang lantang , besar dan banyak bagi kata nasihat . Suka gila dengan cikgu tu tapi kalau dia dah bagi banyak kerja , waa satu kelas mengeluh derr ! Tapi berkat cikgu tu lah kami semua LULUS MT :D . Thanks you CIKGU LUNA , kami semua akan kenang jasa cikgu :')

Cakap pasal matapelajaran Mathematics , Iyqa pun suka SEJARAH ! Iyqa sangat-sangat lah suka walaupun kadang bosan dengar cikgu cakap je . Tapi dengan sejarah ni lah kita tahu macam mana zaman dahulu hidup . Zaman sekarang masa ada sama lagi dengan zaman dahulu . Dahulu masih lagi tradisional sekarang ni dah MODEN sangat ! Mana tak moden , budak kechik pun dah pakai SAMSUNG GALAXY III . Iyqa yang dah besar ni belum lagi pakai handphone yang canggih tu . Iyqa kalah dengan budak kechik ! *nangis --> masuk bilik --> on9 fb ! haha . lol xD .

Ok lah . Setakat ni je Iyqa cerita k ? Kalau Iyqa ada masa Iyqa cerita pasal KAWAN LAMA Iyqa nanti ! Can't wait ! Anyway , thanks you dah baca entry ini . Jangan lupa k comments-2 . Luupp you guys ~ Babai 
^.^v

i love you my friends 

 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner