Sunday, 25 November 2012

Tips : Cara untuk menghilangkan BLACKHEADS & WHITEHEADS



PEACE YO ! ^_^v


Hari ini Iyqa nak buat TIPS sikit , Tips untuk menghilangkan Blackheads dan Whiteheads ! Anda tahu apa itu blackheads dan whiteheads ? Haa ! Cuba anda lihat muka anda , ada tak (bintik hitam) blackheads dan ada juga (bintik putih-putih) whiteheads . Kawasan yang paling kerap ada blackheads dan whiteheads ni selalu nya banyak di kawasan hidung .


Kebiasaanya , ramai orang yang selalu memicit-micit muka mereka @ hidung mereka untuk mengeluarkan @ menghilangkan blackheads dan whiteheads ni . AWAS ! Jangan sesekali memicit-micit kulit muka anda untuk mengeluarkan blackheads dan whiteheads tersebut ! Sebab ia boleh berlaku jerawat yang anda sangat benci itu !


Sebenarnya ada cara yang mudah untuk menghilangkan blackheads dan whiteheads ni . Iyqa ada cuba , jangan main-main tau .


Ada dua cara berkesan yang CZ perolehi cara pertama ialah anda menggunakan produk COSWAY iaitu “BIOGLO CLEARPORE ” atau satu lagi cara dengan menggunakan "telur dan kertas tisu". Antara kedua-dua cara ni Cik Zai sarankan baik guna telur dengan tisu sebab tak menyakitkan dan kesannya woow memang hebat berbanding anda menggunakan bioglo.

Bioglo ClearPore

Korang tak tahu macam mana nak pakai telur dan tisu ?


  1. Potong kertas tisu kecil-kecil .
  2. Anda ambik telur putih letak dalam mangkuk . Ingat ! Telur putih  je , jangan ambik telur kuning .
  3. Lepas tu , sapukan telur putuh tadi ke muka anda dengan menggubakan tangan .
  4. Ambil kertas tisu yang sudah dipotong kecil-kecil tadi dan basahkan tisu itu dengan puth telur tadi . Tampal ke seluruh wajah .
  5. Tunggu sehingga kertas itu betul-betul kering . (Mesti betul-betul kering , kalau tak, tak menjadi pulak)
  6. Bila dah betul-betul kering , tarik kertas tisu perlahan-lahan dari wajah anda .

Ok ! Anda mesti gerun setelah melihat tisu yang anda tanggalkan sebab blackheads dan whiteheads bukan main banyak lagi terpacak dekat permukaan tisu . Eee , geliiii ..




Ni lah blackheads @ whiteheads setelah anda menggunakan tisu tadi .


Untuk kesan yang terbaik , anda mesti amalkan 2-3 kali seminggu .

SELAMAT MENCUBA ! :)


Tuesday, 13 November 2012

I'M BACK !



PEACE YO ! ^.^v

Hello guys ang girls yang cantik , handsome lagi menawan ! Korang sehat ke ? Dah makan ke ? *Iyqa ni banyak tanya lah pulak. Mestilah banyak tanya , sebab Iyqa lama dah tak bukak blog ni , banyak 'debu' kat blog ni . Haha , LOL ! 

Ok , nak cakap apa erk ? Blurr lah otak ni -.- . Nak cakap pasal CINTA , buat aku sakit hati je . Nak cakap pasal KAWAN , tak tahu nak cakap apa tentang mereka . Nak cakap pasal EXAM , boleh jugaklah kan . New entry nanti Iyqa nak update tentang kawan-kawan Iyqa . Iyqa nak cakap semua pasal mereka . Hee , nanti mereka marah pulak . Tak pelah kan sekali-sekala kena marah , rindu sebab lama tak kena marah oleh kawan 'LAMA' :') . Miss you a lot my friends !

Back to the topic *oh my english . Ok , Iyqa nak cakap pasal EXAM AKHIR TAHUN ! Huhu , kecewnye , Iyqa dapat no 5 ! Orang Cina ambik kedudukan Iyqa pada ujian pertama no 4 :'( . Kecewanya but it's ok ! Don't give up ! Iyqa mesti berusaha dengan lebih gigih lagi ! Jangan cepat mengalah ! FIGHTINGG !! Haha , lagipun exam tahun ni tak ada gagal punya , semua nya LULUS ! Yeah , yeah . Kertas mana paling susah erk ? Fikir jap , semuanya senang je mungkin ada beberapa soalan tu yang susah dan tidak dapat fikir -.- .

Cakap pasal EXAM , Iyqa suka EXAM Mathematics ! Suka sangat-sangat ! Dulu Iyqa tak suka Mathematics tapi sekarang dah suka ! Cikgu yang ajar Iyqa tu memang cool gila . Suaranya yang lantang , besar dan banyak bagi kata nasihat . Suka gila dengan cikgu tu tapi kalau dia dah bagi banyak kerja , waa satu kelas mengeluh derr ! Tapi berkat cikgu tu lah kami semua LULUS MT :D . Thanks you CIKGU LUNA , kami semua akan kenang jasa cikgu :')

Cakap pasal matapelajaran Mathematics , Iyqa pun suka SEJARAH ! Iyqa sangat-sangat lah suka walaupun kadang bosan dengar cikgu cakap je . Tapi dengan sejarah ni lah kita tahu macam mana zaman dahulu hidup . Zaman sekarang masa ada sama lagi dengan zaman dahulu . Dahulu masih lagi tradisional sekarang ni dah MODEN sangat ! Mana tak moden , budak kechik pun dah pakai SAMSUNG GALAXY III . Iyqa yang dah besar ni belum lagi pakai handphone yang canggih tu . Iyqa kalah dengan budak kechik ! *nangis --> masuk bilik --> on9 fb ! haha . lol xD .

Ok lah . Setakat ni je Iyqa cerita k ? Kalau Iyqa ada masa Iyqa cerita pasal KAWAN LAMA Iyqa nanti ! Can't wait ! Anyway , thanks you dah baca entry ini . Jangan lupa k comments-2 . Luupp you guys ~ Babai 
^.^v

i love you my friends 

Monday, 18 June 2012

Sakitnya Rasa Hati ini apabila "BEST FRIENDS" kita MENIKAM kita dari BELAKANG :'(



PEACE YO ! ^,^

Hello readers ! Korang sehat ke ? Harap korang sehat2. Lama dah rasanya tak update blog. Biasalahkan, sibuk dengan persekolahan.. Hari ini Free untuk update blog. Nak update blog pun mesti ikut "MOOD", kalau tak ada Mood memang malas sangat kita nak update blog nie~ Ok, back to the point ! Ada tengok tak tajuk saya hari ini ? Adakan.. Good.. :D "BEST FRIENDS", siapalah kat dunia ini tak ada " BEST FRIENDS" ..semua orang ada tapi tak semua SETIA. MAcam situasi saya sekarang ini, "BEST FRIENDS" saya sendiri yang menikam saya dari belakang. Korang boleh rasa tak betapa SAKITnya HATI korang apabila korang dapat tahu yang "BEST FRIENDS" kita ini menikam kita ari belakang. SAAAKKKIIITT yang teramat ! Ya Allah.. Tiba-tiba je air mata saya menitis di sekolah tadi. Kenapalah AIR MATA tu keluar buat orang yang tak perah menghargai kita ? BUAT APA ???! Saya ada lah seorang kawan ini, dia ini baik sangat & peramah. Yang seorang tu pun  baik, pernah melalui apa yang saya lalui sekarang ini. Mereka ini lah yang pujuk saya daripada menangis tadi . Mereka yang pujuk saya supaya saya tidak nangis. Saya pun tak tahu kenapa lah air mata tu tiba-tiba jak keluar. Hati saya pada waktu tu rasa nak MENANGIS puas-puas ! Supaya hati saya ni tak tanggung rasa sedih itu :'( "BEST FIENDS" saya itu menjelin tajam ke arah kawan yang pujuk saya tadi tu. Saya beritahu dengan dia, 'biasalah ya.. mun dah benci dengan orang..dakya akan benci bena2.. ' Tak tahu lah nak cakap apa lagi.. Saya pun sedih melihat sikap mereka. Saya pun banyak berubah disebabkan mereka. Dulu saya seorang yang pendiam tapi sekarang ini... Ya Allah.. Hanya Allah yang tahu. Saya tahu hal ini akan terjadi juga suatu hari nanti. Tapi nampaknya hal yang saya takuti selama ini telah pun terjadi. Ada pepatah mengatakan " KAWAN  yang paling RAPAT dengan kita akan menjadi MUSUH kita suatu hari nanti, dan MUSUH kita yang paling kita BENCI akan menjadi kawan yang paling dekat dengan kita". Kejadian hari ini menyebabkan saya sudah tidak percaya dengan ada perkataan "BEST FRIEND" dalam hidup .. 

*Moralnya : Berhati-hatilah memilih kawan, kerena kawan kita boleh binasa 

Sunday, 27 May 2012

Tips Cara Menghapuskan Parut JERAWAT !



 PEACE YO ! ^__^

Hello readers ! Korang sehat ? Harap korang sehat selalu :). Lama sudah saya tak update blog niee, rindu pulak.. Hehe :D. Ok ! Hari ini saya ada peluang nak update . Back to the point ! Ada tengok tak apa ' Title ' saya hari ini ? Ada kan ? Good.. Tips Menghapuskan Parut JERAWAT ! Semua orang tak suka kalau jerawat tumbuh dekat muka dia. Mesti orang rimas.. Kalau ada jerawat mesti ada PARUT dia sekali ! Huhu ~ OK, hari ini saya ada tips macam mana nak hapuskan PARUT JERAWAT tu !
                       Saya copy tips ni dari Sis yang comel + cantik ------> http://anisnatasha-s.blogspot.com

Oke ini dia Tips Cara Menghapuskan Parut Jerawat ! LETS GOO ! :D


  1. Ambil madu dan serbuk kayu manis. Kalau kayu manis yang diasah sendiri lebih bagus ! Kemudian sapu pada parut jerawat korang tu.
  2. Korang juga boleh campurkan madu dan bedak sejuk. Sapu kat muka sampai kering.
  3. Kalau korang tak nak madu dan bedak sejuk, korang boleh juga guna madu dan limau nipis ! Sapu kat muka tapi cara ini mungkin ada pedih sedikit. 
  4. Korang juga boleh ambil putih telur. Sapu je kat muka. Saya suka buat cara ni.. tapi bau hanyir sikit lah.. :D

* Kena buat banyak kali untuk nampak kesan perubahannya. Kalau sekali memang tak jadi.

Oke, ini lah tips2 untuk menghapuskan parut jerawat. Kalau ada apa-apa pertanyaan comment ok ? :) Setakat ini sajalah saya mahu sher dengan korang, kalau ada masa lagi saya akan beritahu. Bubye ! Take care  :)



 
Benci kalau jerawat tumbuh ! :P

Wednesday, 16 May 2012

Exam Sudah Habis ! ( Merdeka ! )



PEACE YO ! ^_^v


Hello readers ! Korang sehat ? Harap korang sehat wal'afiat. Oke ! Back to the topic, ada tengok Tittle saya tak ? Hah ! Exam Sudah Habis ! Yeah !! Merdeka !~ Siapa yang tak suka kalau exam sudah habis, semua orang suka kalau exam sudah habis. Yelahkan, tak payah ulangkaji semua bab-bab yang banyak dekat buku itu. Kadang-kadang pening kepala kita kalau kita ulangkaji je. .~,~ Kalau cakap pasal exam ni, mesti kita takut kan berapa result yang kita . Yelah, siapa yang tak takut. . kalau exam kita ada yang GAGAL macam mana ? Mati kita di'BUNUH' mak bapak kita nanti. . Huhu. Hari ini exam yang last punya !! Happy lah sangat-sangat. . Dari kelmarin cakap dekat kawan " Esok exam habis, yeye ! Merdeka ! " haha! Ayat itulah yang saya cakap dekat " BF " saya. . Kadang-kadang kalau kita tak tahu macam mana nak buat soalan tu mesti kita " MENIRU " kertas soalan kawan kita. Apa lagi ye yang kita buat waktu exam? Hurm... Hah ! Kalau dah habis buat exam tu mesti mata kita feel " SLEEPY " haha! Best tidur waktu exam U.U . Ok lah, setakat ini jelah apa yang saya mahu cerita dekat korang, kalau ada masa saya akan ceritakan lagi dengan korang. Bubuye !

SELAMAT HARI GURU BUAT GURU DI SELURUH DUNIA ! :)



    SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU






Sunday, 29 April 2012

KenapaLah Orang Tak Puas Hati dengan Saya :'(



PEACE YO ! ^_^ v

Hello readers ! Readers sehat ke .? Lama dah tak update blog ini, maklumlah kan sibuk dengan persekolahan. Hah! Cakap tentang persekolahan, ada tak tengok Tilttle saye ? Orang tak puas hati dengan saye sebab apa erk ? Apa lah salah saye dekat mereka :'(. Setiap kali mereka mesti sindir saye mesti kadang-kadang saye tak dapat menahan rasa marah tu. Yelah, siapa yang tak sakit hati kalau ada orang sindir kita tak bertempat. Asal temu je mesti sindir. Huhu~ Susah kalau hidup sama sekolah dengan orang yang selalu sindir.  Kenapalah mereka tak puas hati dengan saye? Ya Allah, apa lah salah aku sampai mereka tak puas hati dengan aku ~ Okelah readers ! Nanti sambung lagi ~ Nak out dulu, Bubuye ~ 

muka sedih

 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner