Sunday, 27 May 2012

Tips Cara Menghapuskan Parut JERAWAT !



 PEACE YO ! ^__^

Hello readers ! Korang sehat ? Harap korang sehat selalu :). Lama sudah saya tak update blog niee, rindu pulak.. Hehe :D. Ok ! Hari ini saya ada peluang nak update . Back to the point ! Ada tengok tak apa ' Title ' saya hari ini ? Ada kan ? Good.. Tips Menghapuskan Parut JERAWAT ! Semua orang tak suka kalau jerawat tumbuh dekat muka dia. Mesti orang rimas.. Kalau ada jerawat mesti ada PARUT dia sekali ! Huhu ~ OK, hari ini saya ada tips macam mana nak hapuskan PARUT JERAWAT tu !
                       Saya copy tips ni dari Sis yang comel + cantik ------> http://anisnatasha-s.blogspot.com

Oke ini dia Tips Cara Menghapuskan Parut Jerawat ! LETS GOO ! :D


  1. Ambil madu dan serbuk kayu manis. Kalau kayu manis yang diasah sendiri lebih bagus ! Kemudian sapu pada parut jerawat korang tu.
  2. Korang juga boleh campurkan madu dan bedak sejuk. Sapu kat muka sampai kering.
  3. Kalau korang tak nak madu dan bedak sejuk, korang boleh juga guna madu dan limau nipis ! Sapu kat muka tapi cara ini mungkin ada pedih sedikit. 
  4. Korang juga boleh ambil putih telur. Sapu je kat muka. Saya suka buat cara ni.. tapi bau hanyir sikit lah.. :D

* Kena buat banyak kali untuk nampak kesan perubahannya. Kalau sekali memang tak jadi.

Oke, ini lah tips2 untuk menghapuskan parut jerawat. Kalau ada apa-apa pertanyaan comment ok ? :) Setakat ini sajalah saya mahu sher dengan korang, kalau ada masa lagi saya akan beritahu. Bubye ! Take care  :)



 
Benci kalau jerawat tumbuh ! :P

Wednesday, 16 May 2012

Exam Sudah Habis ! ( Merdeka ! )



PEACE YO ! ^_^v


Hello readers ! Korang sehat ? Harap korang sehat wal'afiat. Oke ! Back to the topic, ada tengok Tittle saya tak ? Hah ! Exam Sudah Habis ! Yeah !! Merdeka !~ Siapa yang tak suka kalau exam sudah habis, semua orang suka kalau exam sudah habis. Yelahkan, tak payah ulangkaji semua bab-bab yang banyak dekat buku itu. Kadang-kadang pening kepala kita kalau kita ulangkaji je. .~,~ Kalau cakap pasal exam ni, mesti kita takut kan berapa result yang kita . Yelah, siapa yang tak takut. . kalau exam kita ada yang GAGAL macam mana ? Mati kita di'BUNUH' mak bapak kita nanti. . Huhu. Hari ini exam yang last punya !! Happy lah sangat-sangat. . Dari kelmarin cakap dekat kawan " Esok exam habis, yeye ! Merdeka ! " haha! Ayat itulah yang saya cakap dekat " BF " saya. . Kadang-kadang kalau kita tak tahu macam mana nak buat soalan tu mesti kita " MENIRU " kertas soalan kawan kita. Apa lagi ye yang kita buat waktu exam? Hurm... Hah ! Kalau dah habis buat exam tu mesti mata kita feel " SLEEPY " haha! Best tidur waktu exam U.U . Ok lah, setakat ini jelah apa yang saya mahu cerita dekat korang, kalau ada masa saya akan ceritakan lagi dengan korang. Bubuye !

SELAMAT HARI GURU BUAT GURU DI SELURUH DUNIA ! :)



    SELAMAT MENYAMBUT HARI GURU






 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner